Story Time: A Black Girls “Summer Hair” Struggles

Is het eindelijk gebeurd?…Na Jaren lang trouw mijn Cambodian straight, Peruvian bodywave en Brazilian kinky bundels gerockt te hebben ben ik de pruiken trend (een tikkie) zat.

Vooral in de zomer periodes begint het een beetje te kriebelen (letterlijk by the way want het is heet as fuck met zo een pruik op je pan maar dat ter zijde).

Ten eerste is het festival season, en ten tweede ben ook ik er niet vies van om zo nu en dan een strand en/of zwembad te bezoeken, zij het niet dat ik vastgekluisterd zit aan deze verdomde wig.

 

  • Probleem 1: Ik heb “ haar”  (me wig) net mooi gewassen, geföhnd en getangt wat me een goede 3,5 uur heeft gekost. Is dan zonde om haar nat te maken toch?!
  • Probleem 2: Ik voel me niet confident genoeg over het feit dat deze shit niet mid-twerk sessie (op Latin Village) of mid-bommetje (bij Mirandabad) van mijn kop pleurt.

I shall not embarrass myself in front of all these tall dark and handsome chocolaty (bij voorkeur met baard) negroes, no I will not!

Het is tijd voor verandering, en eerlijk is eerlijk, zijn jullie het ook niet beu dat je aan het einde van een lange werkdag je BH en pruik aftrekt en er vervolgens bijloopt als een mislukte Miss Celie (The Colour Purple reverentie).

Als extra motivatie heb ik nog mijn aankomende VayCay naar Curaçao, want ik wil net als de Kleine Zeemeermin ongegeneerd de zee in duiken zonder na te hoeven denken over hoe ik mijn pruik in de stroming kan verliezen (true story: Kreta 2017, om nooit meer te vergeten).

Klein lichtpuntje, gezegend zijn met Black Girl Magic heeft toch zo zijn perks.

Zo hebben wij meerdere opties waar we op terug kunnen vallen.

Hieronder een aantal inspirerende foto’s en waar ik uiteindelijk voor ben gegaan.

Hebben jullie ook specifiek festival of vakantie haar waar je altijd op terug kan vallen in moeilijke tijden?

Let us know in the comments!!

IMG_1216IMG_1215IMG_1214

IMG_0998 (1)IMG_1213 (1)

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

15-16